Don’t Give Up

Geïnspireerd en getriggerd door iets dat een vriendin gisteren op Facebook had gezet, ben ik diezelfde middag gaan zitten en heb Don’t Give Up geschreven.

Het begon met het eerste couplet, gevolgd door de muziek. Toen ik eenmaal de structuur had ben ik gaan werken aan de rest van de tekst. Ik wist wat ik wilde zeggen, moest alleen de juiste woorden en ritme vinden. Dus ben ik de rest van de dag terug blijven keren naar de tekst. Toen ik dacht dat het liedje klaar was ben ik aan de opnames voor een demo begonnen. Maar terwijl ik de zang opnam heb ik toch nog wat veranderingen gemaakt, waarvan sommige een flink verschil maakten.

Laat me weten wat je ervan vindt.

Inspired and triggered by something a friend posted on Facebook yesterday morning, I sat down that afternoon to wrote Don’t Give Up.

It started with the first verse, followed by the music. Once I had the structure I started working on the rest of the lyrics. I knew what I wanted to say, just needed the right words and rhythm. So rest of the day I kept returning to the lyrics. When I thought the song was finished, I started recording the demo. But while recording the vocal I made more changes, some of which made quite the difference.

Let me know what you think.

What are you hearing?
Acoustic guitar, vocals – Antal Adriaanse
Written, recorded, mixed, mastered September 18 2015 @ Studio Tal

Don’t Give Up

Don’t give up
You’re not alone
Turn your face to the sun
Close your eyes, and feel the warmth

Don’t give up
Try to hold on
You will see happiness
Just know, better times will come

My love
Come closer
Lay down your head
Let the tears flow
Let the winds blow
No looking back

Don’t give up
No need to run
Even though your life is tough
Let it go, so much to love

Don’t give up
Just take your time
Let the hurtin’ disappear
Try to smile, through your tears

My love
Come closer
Lay down your head
Let the tears flow
Let the winds blow
No looking back

My love…
My love…
My love…
My love…

lyrics/music © 2015 antal adriaanse/tal’s muziek fabriek – Buma Stemra