Tegels

Tegels – Antal Adriaanse

Persbericht december 2013

Na zo’n twintig jaar aan de weg getimmerd te hebben met bands als The Hatch, Yoe Teek Mie In De Meeling, In ’t Wild en De Testpiloten (de ene band met meer succes dan de andere) brengt Antal Adriaanse met Tegels zijn eerste solo EP uit.

Adriaanse vervolgt met Tegels de weg die hij met In ’t Wild en De Testpiloten is ingeslagen; Nederlandstalige popliedjes met kop en staart, rijk van kleur en transparant van klank. Iets rafeliger en iets eigenwijzer. En deze keer zingt hij zijn liedjes zelf. Adriaanse zal de eerste zijn om toe te geven dat aan hem geen zanger verloren is gegaan. Dit zijn echter verhalen die uit zijn mond moeten klinken.

Met de poten stevig verankerd in de muziek van met name de jaren zestig en zeventig laat Tegels een ervaren muzikant horen die niet persé meer moet maar nog wel wil. Dromen over successen, hits en met goud geplaveide wegen die de wijde wereld in gaan, liggen achter hem. Simpelweg liedjes schrijven, opnemen en laten horen, daar gaat het hem om.

De zes tracks op Tegels hebben ieder hun eigen verhaal, zowel muzikaal als tekstueel. Tegelijkertijd vormen de liedjes ook zes hoofdstukken van een kort verhaal. De teksten beschrijven een cruciaal kruispunt in het leven, van meerdere kanten bekeken, herkenbaar en invoelbaar.

Adriaanse heeft alles in zijn eigen home studio opgenomen, alle instrumenten ingespeeld, alle zangpartijen ingezongen, de mix en mastering gedaan, en het artwork verzorgd. Gewoon omdat het kan.

Download DigiBooklet (7mb)

koop/buy:
iTunes
Amazon
Google Play

luister/listen:
Spotify

contact: info@antaladriaanse.com

Tegels – Antal Adriaanse (Tal’s Muziek Fabriek - AAEP34)